Yourdog hondenvoer is gemaakt van onder andere gevogelte en buffel. Daarnaast is het verrijkt met zorgvuldig geselecteerde groente, fruit en kruiden om aan te sluiten op de behoefte van jouw rashond. Je kunt onder aan deze pagina ons document met onze unieke mix downloaden. Hierin staan onze ingrediënten uitgebreid beschreven.

Peterselie

Peterselie is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Peterselie wordt al honderden jaren als geneeskruid gebruikt. Er zijn tientallen ziektes die peterselie bestrijdt. Het geneest volgens verschillende bronnen onder andere, diarree, bloedarmoede en oorontsteking. Het zit vol met ijzer, nog meer dan bijvoorbeeld spinazie.

Peterselie kan worden toegevoegd aan Yourdog hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan het voorkomen van ras-specifieke klachten in relatie tot het hart- en vaatstelsel, de nieren, het immuunsysteem en het zicht. Ook heeft peterselie ontstekingsremmende en bloedzuiverende eigenschappen. 

Cranberry

De cranberry is een plant uit de heidefamilie. Deze plant is in Nederland voornamelijk te vinden op de Waddeneilanden en zeer zeldzaam in de rest van Nederland. Oorspronkelijk komt de plant uit Noord-Amerika en zou deze rond 1845 voor het eerst naar Nederland zijn gekomen. 

Cranberry wordt toegevoegd aan ons hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage zou
kunnen leveren aan het voorkomen van rasspecifieke klachten in relatie tot onder andere de spijsvertering, huid, gewrichten, botten en zenuwfuncties. 

Appel vezel

De appelboom is een boom uit een geslacht Malus, waaraan de vooral op het noordelijk halfrond algemeen bekende appels groeien. De appel groeit in de gematigde streken. Voedingsvezels hebben een veelzijdige werking in het spijsverteringskanaal. Ze zijn in staat vocht te absorberen, waardoor de ontlasting zacht en soepel wordt. Tevens zorgen voedingsvezels voor een toename van het volume in de darmen. Dit stimuleert niet alleen de werking van de ingewanden, maar zorgt ook voor een grondige afvoer van afvalstoffen

Brandnetel

Brandnetel is een plantengeslacht waarvan in Nederland en België de grote en de kleine brandnetel voorkomen. Brandnetel staat bekend vanwege zijn zuiverende werking. Volgens diversen bronnen is brandnetel bacteriedodend, en daarom heel geschikt bij infectieziekten. De bladeren zijn ook geschikt bij diarree of andere spijsverteringsstoornissen. Brandnetel kan worden toegevoegd aan Yourdog hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan het voorkomen van ras-specifieke klachten in relatie tot de vacht, huid en botten van de hond. Maar ook ten behoeve van het voorkomen van spijsverterings-, en/of plasproblemen.

Selderij

Selderij is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant is vaak te vinden langs de kust op de natte grond. Selderij is rijk aan vitamine A, C en K, maar bevat ook veel foliumzuur en kalium. Hiernaast is selderij vetvrij, rijk aan vezels en zeer laag in calorieën.  

Wij voegen selderij toe aan ons hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage kan leveren aan het ondersteunen van het immuunsysteem en de spijsvertering van de hond. Ook kan het een positieve invloed hebben op de huid en vacht, het functioneren van de spieren en zenuwen door vitamine A en het behouden van sterke botten door vitamine K. Meer weten over selderij? Download dan ons document onderaan deze pagina.

Goudsbloem

De goudsbloem (calendula) is een plant die, net als de guldenroede, behoort tot de composietenfamilie. Calendula is een gecultiveerde bloem; hij wordt sinds jaar en dag om zijn diverse geneeskrachtige eigenschappen gebruikt. De oorspronkelijk calendulasoort stond waarschijnlijk in Azië en Oost-Europa, maar deze akkergoudsbloem komt in het wild nauwelijks meer voor.

Calendula kan door ons worden toegevoegd aan het hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan het voorkomen van rasspecifieke klachten in relatie tot de huid, mond, keel, spijsvertering, ogen en voeten. Vooral goed voor herstel van de huid en slijmvliezen, het werkt ontstekingsremmend en heeft een  regenererende werking. Het kan ook krampen tijdens het verteringsproces voorkomen.

Buffel

De buffel behoort tot de groep van de runderen. Het vlees lijkt op dat van een gewoon rund, maar er zijn ook verschillen. Met een lager cholesterol- en vetgehalte, minder calorieën en opvallend veel mineralen zit dit malse vlees bomvol gezondheidsvoordelen. Yourdog maakt daarom gebruik van buffel. Een 12 kilo Yourdog zak bevat 1.6 kilo buffel wang, pens en lever dat is gedroogd om te kunnen verwerken in het hondenvoer.

Gevogelte

Yourdog bevat verschillende soorten gevogelte vlees. Yourdog maakt gebruik van gevogelte vlees van hoge kwaliteit. 12 kilo Yourdog bevat 9 kilo gevogelte vleeskarkassen van eend, kalkoen en kip dat is gedroogd om te kunnen verwerken in het hondenvoer. De hoog verteerbare eiwitten in het gevogelte zorgen voor een goede spieropbouw en zijn rijk aan vitaminen en mineralen. 

Yucca

Deze plant groeit in de woestijnen van Zuidwest-Amerika en Noord-Mexico. De wortels van de yucca worden al eeuwenlang door de Indianen in deze gebieden als medicijn tegen reuma en artritis gebruikt. Het remt de pijn en de ontstekingen in de gewrichten af.

Yucca kan worden toegevoegd aan ons hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan het voorkomen van rasspecifieke klachten in relatie tot reuma, artritis, artrose, de darmen en het hart. Yucca kan er ook voor zorgen dat de ontlasting minder sterk ruikt en verhelpt stinkende winden. Wil je meer weten over yucca? Download dan het onderstaande document.

Ingrediënten : onze unieke mix 

Yourdog heeft een document samengesteld met de unieke groente-, fruit- en kruidenmix.  Hier in staan al onze ingrediënten beschreven. Je kunt dit document downloaden door je gegevens in te vullen en op de knop ‘Download’ te drukken. Wij sturen je het PDF bestand direct per e-mail toe.

Heb jij feedback op ons document neem dan contact met ons op, wij leren graag van jou.