Framboos

16 juni 2021, door Jamie

De framboos is een plant uit de rozenfamilie en behoort tot het geslacht Rubus. De teelt van frambozen gaat al terug tot de middeleeuwen en komt van nature voor in heel Europa. Frambozen bevatten veel stoffen die de gezondheid van de hond kunnen ondersteunen.

Zo zijn frambozen rijk aan vitamine C, A en E. Daarnaast bevat de framboos waardevolle flavonen, foliumzuur, antioxidanten en een boel belangrijke mineralen zoals kalium, calcium, ijzer, mangaan en magnesium. Verder zijn frambozen laag in suiker en calorieën en rijk aan goede vezels.

Deze zoete bessen worden toegevoegd aan ons hondenvoer vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen en het kan een positieve bijdrage leveren aan de werking van het immuunsysteem. Tevens kunnen frambozen bijdragen aan het behoud van het gezichtsvermogen en een gezond hart- en vaatstelsel. Dit maakt het onder andere erg goed voor oudere honden. 

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail naar blaf@yourdog.nl of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.