Brandnetel

16 juni 2021, door Jamie

Brandnetel is een plantengeslacht waarvan in Nederland en België de grote brandnetel en de kleine brandnetel voorkomen. Brandnetel staat bekend om zijn reinigende en bloedzuiverende werking. Volgens diversen bronnen is brandnetel bacteriedodend en daarom heel geschikt bij infectieziekten. De bladeren zijn ook geschikt bij diarree of andere spijsverteringsstoornissen.

Brandnetel ondersteunt de werking van de lever en nieren door het stimuleren van de afbraak van afvalstoffen. Hiernaast werkt het ter ondersteuning van de blaas en de haargroei van de hond.

Brandnetel bevat ook kiezelzuur, oftewel silicium. Dit is een bouwstof die onderdeel is van bindweefsel in onder andere de botten, pezen, gewrichtsbanden, huid, haren en nagels. Silicium ondersteunt de natuurlijke aanmaak van de huid(cellen) en zorgt voor het behoud van een gezonde huid.

Bij Yourdog voegen we brandnetel toe aan ons hondenvoer, omdat dit een positieve bijdrage kan leveren aan het voorkomen van rasspecifieke klachten in relatie tot de vacht, huid en botten van de hond, maar ook ten behoeve van het voorkomen van spijsverterings- en/of plasproblemen.

Vind jouw ras

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.