Houdbare, gezonde hondenworsten

14 september 2023, door Stephanie

Vers vlees lang houdbaar… Is dat gezond? Hondenworsten ondergaan een langzaam stoomproces bij lage temperaturen, verpakt in hun eigen omhulsel. Op deze manier wordt het vlees op een natuurlijke wijze geconserveerd, terwijl de voedingsstoffen hun waarden behouden. Dus ja, houdbare hondenworst is gezond.

WAAROM VERS VLEES?

Het is algemeen bekend dat onze trouwe viervoeters afstammen van wolven. Hun spijsverteringsstelsel voor het verteren van dierlijke grondstoffen is in de loop van de evolutie aangepast aan koolhydraten. Het vermogen om verschillende onbewerkte voedingsstoffen te verwerken heeft een positieve invloed op hun welzijn. Dit maakt voeding die rijk is aan vers vlees niet alleen gezond voor honden, maar ook ideaal voor hun dieet. Of vers vlees gestoomd is of niet, hondenworsten bieden dezelfde voedzame waarde.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je rashond in onze nieuwsbrief.

 

IS HONDENWORST GOED VOOR EEN HOND?

Vers vlees biedt verschillende gezondheidsvoordelen:

Gebit, energie en weerstand

Onze brokken worden vervaardigd zonder enige kunstmatige toevoegingen. Helaas zijn er op de markt tal van brokken die wel chemicaliën en mogelijk andere ongewenste ingrediënten bevatten. Je rashond krijgt ongemerkt aanzienlijke hoeveelheden koolhydraten binnen met dezelfde gevolgen als bij een mens in de energie. Bovendien kunnen problemen met het gebit ontstaan door de aanwezigheid van suikers.

Ontlasting

Vlees bevat op zichzelf weinig vezels. Hoewel wolven van nature vleeseters zijn, halen ze plantaardige eiwitten - oftewel vezels - uit de magen van hun grazende prooien. Daarom is een brok vol met vezels wel nodig. Je kunt ze afwisselen als volledige maaltijden, bijvoorbeeld hondenworsten in de ochtend en brokken in de avond.

Huid en vacht

Allergieën en overgevoeligheden uiten zich meestal via huid- en vachtproblemen zoals overmatig haarverlies, schilferige huid, roodheid of een onaangename geur van de vacht.

Gezond en makkelijk

Houdbare hondenworsten zijn dus een gezonde optie en kunnen dienen als een prima alternatief voor vers vlees. Dit geldt met name voor honden met gevoelige darmen, waarbij gestoomde worsten vaak milder zijn voor de darmen in vergelijking met vers vlees. Worsten kun je als volledige maaltijd geven, maar ook als beloning tijdens training en speelsessies. Voor meer informatie over de voordelen van vers vlees, kun je ook onze blog raadplegen.

HONDENWORSTEN

Probeer onze vijf worsten: kip, kip/rund, kip/hert en de hypoallergene varianten eend en lam.

HONDENWORST KIP

Een sappige worst met 95% kippenvlees.

Probeer onze Kip Worst

HONDENWORST KIP & RUND

Voor de hond zonder allergieën en intoleranties is deze worst met 30% rundvlees en 65% kip onweerstaanbaar, onder andere door de smeuïge textuur.

Probeer onze Rund Kip Worst

HONDENWORST KIP & HERT

Gecombineerde sappige worst met 30% hert en 65% kip.

Probeer onze Hert Kip Worst

HONDENWORST EEND

Een hypoallergene en stevige worst met 92% eendenvlees en 6% rijst.

Probeer onze Eend Worst

HONDENWORST LAM

Deze compacte worst is ook voor de hond met een gevoelig buikje: hypoallergeen met 92% lamsvlees en 6% rijst.

Probeer onze Lam Worst

Nog een beetje spannend om de overstap te wagen? Onze klantenservice zit braaf voor je klaar om vragen te beantwoorden. Neem dus gerust contact op. Wij helpen je graag verder!

Geschreven door: Stephanie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je rashond in onze nieuwsbrief.