Spirulina

16 juni 2021, door Jamie

Spirulina, ook wel een 'superfood' genoemd, is een voedingssupplement met een uitzonderlijk hoge voedingswaarde. Het is vervaardigd uit blauwgroene alg die te vinden is in tropische en subtropische gebieden. Het behoort tot de familie van de microalgen, behorende tot het geslacht Arthrospira. 

De mens gebruikt spirulina al sinds de tijd van de Azteken en in het afgelopen decennia is het een van de populairste multivitaminen geworden ter wereld, wat komt door de hoge voedingswaarde.

Wist je dat... spirulina kan worden gekweekt in de ruimte en voor 60 tot 70% uit eiwitten bestaat?

Maar waar is het goed voor? Spirulina is rijk aan vitamines, waaronder B12, mineralen, zoals calcium, ijzer, zink, magnesium en kalium en alle essentiële aminozuren. Spirulina kan in algehele zin bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de hond. Hiernaast kan het bijdragen aan de ondersteuning van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid en glanzende vacht. Door de carotenoïde antioxidanten en het hoge chlorofylgehalte heeft het alg tevens een ontgiftende werking en bevordert het de spijsvertering.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.