Appel

16 juni 2021, door Jamie

De appelboom is een boom uit het geslacht Malus, waaraan de vooral op het noordelijk halfrond algemeen bekende handappels groeien. De appel groeit in de gematigde streken. Voedingsvezels hebben een veelzijdige werking in het spijsverteringskanaal. Ze zijn in staat vocht te absorberen, waardoor de ontlasting zacht en soepel wordt. Tevens zorgen voedingsvezels voor een toename van het volume in de darmen. Dit stimuleert niet alleen de werking van de ingewanden, maar zorgt ook voor een grondige afvoer van afvalstoffen.

Appels zitten bomvol vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Hiernaast zijn appels rijk aan pectine. Pectine is een oplosbare vezel die bijdraagt aan het ondersteunen van een gezonde darmflora. Ook draagt het bij aan de smakelijkheid van de brokken en zijn appels laag in calorieën.

Rijk aan vitamine A en C.
Vitamine A is goed voor de huid en vacht en versterkt het immuunsysteem. Vitamine C zorgt voor de ontwikkeling van spier en bot tijdens de jonge jaren.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.