Banaan

15 juni 2021, door Jamie

De bananenplant groeit in tropische gebieden waar de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius komt. Er zijn zelfs aanwijzingen dat de banaan ongeveer 7.000 jaar geleden in Nieuw-Guinea zou zijn gecultiveerd. De benaming is afgeleid van het woord ‘banaana’ uit de taal van de Wolof bevolking.

Bananen zijn rijk aan vitamines en mineralen. Waaronder vitamine A, C en B11 (foliumzuur) en de mineralen kalium, magnesium, ijzer en zink. Het natuurlijke antioxidant, vitamine C, kan de weerstand versterken. Vitamine B11, oftewel foliumzuur, kan het immuunsysteem ondersteunen en kan bijdragen aan een goed werkend zenuwstelsel. Tevens kan het de kans op hart- en vaatziekten verminderen. Ook kan kalium bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk bij honden met een hoge bloeddruk, magnesium kan bijdragen aan het ontspannen van de spieren en het bevorderen van de botgroei. Daarnaast bevat banaan veel goede vezels en zorgt het voor meer goede bacteriën in de darmen.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.