49,95

Waarom rasspecifieke hondenbrokken voor jouw hond? Lees meer over de voeding van jouw Labrador Lees meer over de voeding van jouw Labrador

 • Op voorraad

klaar voor verzending binnen 3 dagen, levertijd 1 werkdag

Selecteer de levensfase van je hond
Selecteer het aantal kg brokken
 • Hulp nodig? Bel 085 - 06 536 81 voor advies
 • Smaakgarantie! Niet goed? Geld terug
 • Gratis thuisbezorgd vanaf 39,- 
 • Yourdog maakt rasspecifiek voer voor jouw rashond

Goed hondenvoer labrador: rasspecifiek & gezond

De labrador eet graag en stopt ook niet snel met eten. Daardoor lijkt het misschien alsof het niet veel uitmaakt wat voor brokken er in de bak zitten, maar niets is minder waar. Je labrador verdient het beste: goed hondenvoer. Brokken die speciaal voor de labrador gemaakt zijn en precies bieden wat jouw enthousiaste lab nodig heeft. Want je kan je voorstellen dat een labrador — een energieke, actieve en stevig gebouwde hond — heel andere dingen nodig heeft dan een luier ras als de Chow Chow. Niet alleen qua beweging, maar ook omdat de labrador rasspecifieke kwalen kan krijgen. En dat kan je helpen voorkomen met goed hondenvoer. De rasspecifieke brokken van Yourdog zijn zelfs voor de gevoeligste labradors geschikt. Je hebt keus uit een zak van 3 kilo voor de pup en 12 kilo voor de volwassen en senior labradors.

✓ de beste ingrediënten specifiek voor je labrador ✓ niet goed, geld terug dankzij smakelijkheidsgarantie ✓ unieke groenten-, fruit en kruidenmix ✓ in Nederland geproduceerd ✓ gratis thuisbezorgd vanaf €39,-

De voordelen van goed hondenvoer voor je labrador

Hoewel de labrador niet bekend staat als een kieskeurige hond als het op eten aankomt, is het aan te raden rasspecifiek hondenvoer te geven. De labrador is een actieve familievriend en heeft al vanaf dat-ie een schattige puppy is behoefte aan allerlei voedingsstoffen voor een optimale groei en energievoorraad. Brokken van Yourdog zijn erop gericht de gezondheid van je labrador te ondersteunen, zodat jullie zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

 • Samen met Nederlandse voedingsdeskundigen speciaal voor jouw labrador samengesteld
 • Helpt de kans op rasspecifieke labrador-kwalen te verkleinen met een unieke mix van groenten, fruit en kruiden, zoals glucosamine, spirulina en tomaat
 • Puur natuur: vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Goed formaat brok
 • Ook geschikt voor de gevoelige labrador

Wat geef je je labrador te eten? De ingrediënten van rasspecifiek labradorvoer

Brokken voor een labrador zijn meer dan alleen het juiste formaat. Het rasspecifieke hondenvoer bevat ingrediënten die je labrador nodig heeft. Ieder ras kent specifieke kwalen — zo zijn labradors gevoelig voor elleboog- en heupdysplasie, oorontstekingen, huidproblemen, allergische reacties op de omgeving die voor jeuk zorgen, problemen met het netvlies en met de bloedvaten. Goed hondenvoer ondersteunt je labrador en kan, dankzij de unieke mix van ingrediënten, helpen de typische labrador-kwalen te voorkomen. Samen met Nederlandse voedingsdeskundigen ontwikkelden we het hondenvoer met als belangrijke, unieke ingrediënten: glucosamine, spirulina en tomaat.

Buffel: aangezien labradors met hun stevige bouw al snel overgewicht hebben, bestaat de hondenvoeding uit buffelvlees — een lager cholesterol- en vetgehalte dan rundvlees, minder calorieën en boordevol vitaminen en mineralen

Gevogelte: om goed te zorgen voor de spieren van je actieve labrador voegen we eend, kip en kalkoen met hoog verteerbare eiwitten toe aan de brokken

Glucosamine: vanwege de gevoeligheid voor elleboog- en heupdysplasie, is glucosamine een belangrijk onderdeel van de unieke ingrediëntenmix — deze lichaamseigen stof stimuleert het aanmaken van kraakbeen én het soepel houden van gewrichten

Spirulina: een voedingssupplement dat rijk is aan vitamines als B12, mineralen als calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium en alle essentiële aminozuren is onmisbaar voor je labrador, omdat het kan bijdragen aan ondersteuning van het immuunsystemen en kan helpen rasspecifieke huidproblemen te voorkomen

Tomaat: tomaat is rijk aan voedingsstoffen, laag in calorieën en kan dankzij vitamine C, A- en B-complexen beschermen tegen klachten in relatie tot huid, zicht, hart- en vaatzieken, spijsvertering

Puppybrokken labrador

Mais, gedroogde kip (30%), gevogeltevet, erwten, gedroogde buffel (3.5%), choline chloride, glucosamine, chondroitine, groente-, fruit- en kruidenmix

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 28%, ruw vet 16%, ruwe celstof 3,3%, ruw as 6,8%, calcium 1,7%, fosfor 1,3%.

Toevoegingen: vitamine A 20.000 IE (E672), vitamine D3 1.400 IE (E671), vitamine E als all rac-alpha-tocopherylacetat (3a700) 500 mg, E1 Fe als ijzer(II)sulfaat, monohydraat: 50 mg, E2 I als calciumjodaat, watervrij:1,5 mg, E4 Cu als koper(II)sulfaat, pentahydraat: 5,0 mg, E5 Mn als mangaan(II)oxide: 35 mg, E6 Zn als zinkoxide: 70 mg, E8 Se als natriumseleniet: 0,2 mg.

Brokken voor volwassen labrador

Mais, gedroogde kip (23%), gerst, erwten, gedroogde buffel (3.5%), gevogeltevet, choline chloride, glucosamine, chondroitine, groente-, fruit- en kruidenmix.

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 25%, ruw vet 9%, ruwe celstof 3,9%, ruw as 6%, calcium 1,4%, fosfor 1,1%.

Toevoegingen: vitamine A 20.000 IE (E672), vitamine D3 1.400 IE (E671), vitamine E als all rac-alpha-tocopherylacetat (3a700) 500 mg, E1 Fe als ijzer(II)sulfaat, monohydraat: 50 mg, E2 I als calciumjodaat, watervrij:1,5 mg, E4 Cu als koper(II)sulfaat, pentahydraat: 5,0 mg, E5 Mn als mangaan(II)oxide: 35 mg, E6 Zn als zinkoxide: 65 mg, E8 Se als natriumseleniet: 0,2 mg.

Brokken afgestemd op de behoeften van senior labrador

Mais, gedroogde kip (23%), gerst, erwten, gedroogde buffel (3.5%), gevogeltevet, choline chloride, glucosamine, chondroitine, groente-, fruit- en kruidenmix.

Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 24%, ruw vet 8%, ruwe celstof 3,9%, ruw as 6%, calcium 1,4%, fosfor 1,1%.

Toevoegingen: vitamine A 20.000 IE (E672), vitamine D3 1.400 IE (E671), vitamine E als all rac-alpha-tocopherylacetat (3a700) 500 mg, E1 Fe als ijzer(II)sulfaat, monohydraat: 50 mg, E2 I als calciumjodaat, watervrij:1,5 mg, E4 Cu als koper(II)sulfaat, pentahydraat: 5,0 mg, E5 Mn als mangaan(II)oxide: 35 mg, E6 Zn als zinkoxide: 65 mg, E8 Se als natriumseleniet: 0,2 mg.

Wat je moet weten over het eten voor je labrador

Vanwege de grootte van de labrador en het voedingsadvies verkopen we de brokken voor de volwassen en senior labradors alleen in verpakkingen van 12 kilo. Is jouw labje nog een pup? Dan is een zak van 3 kilo ook verkrijgbaar. Je hoeft niet uit voorzichtigheid een zak van 3 kilo voor je pup te kopen, want je krijgt bij ons smakelijkheidsgarantie. Eet jouw labrador de brokken niet? Dan krijg je zonder gedoe je geld terug. Verder is het handig om te weten wanneer je welke brok geeft, hoelang je ze kan bewaren en hoeveel gram je labrador eigenlijk mag eten.

Pup, volwassen en senior

Voor je het weet is je kleine pup al zo'n 35 kilo. Om optimaal te kunnen groeien heeft-ie goed voer nodig — en zeker niet te veel, om schade aan botten te voorkomen. Onze rasspecifieke brokken voor de labrador zijn te koop in drie varianten: voor de pup, de volwassen labrador en de senior. Dit is wanneer je welke variant geeft:

 • pup — voor labradors jonger dan 11 maanden
 • adult — voor labradors van 11 maanden tot 7 jaar
 • senior — voor labradors van 7 jaar en ouder

Hoeveel gram brokken voor de labrador?

Hoeveel gram brokken je labrador mag eten, hangt af van de leeftijd van je hond, hoeveel-ie beweegt en wat hij nodig heeft. In onze handige voedingstabellen (voor pup en volwassen & senior) lees je af hoeveel gram de dagelijks aanbevolen hoeveelheid brokken voor je labrador is.

Zo bewaar je de brokken voor je labrador

Het hondenvoer voor de labrador is houdbaar tot tenminste 12 maanden na productie. Je bent waarschijnlijk zo door een zak van 3 kilo puppybrokken heen, maar als je graag een voorraad aanlegt of de zakken van 12 kilo koopt, is het handig te weten hoe je de rasspecifieke hondenbrokken het best bewaart. Onze tips:

 • bewaar de brokken in een voedselveilige en luchtdichte bewaarton, met zak en al
 • zet de bewaarton op een koele, droge, donkere plek
 • houd de brokken ver weg van verwarmingsbuizen en smaakbeïnvloeders als wasmiddelen

Goede brokken voor je labrador uitproberen — met smakelijkheidsgarantie!

Hoewel de meeste labradors alles eten, zijn wij ook zo overtuigd van ons rasspecifieke hondenvoer en de smaak, dat we het aandurven smakelijkheidsgarantie te bieden. Lust jouw labrador de brokken echt niet of ben je om een andere reden ontevreden over de brokken? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk krijg je gewoon je geld terug als je labrador de brokken van Yourdog laat staan. Zonder gedoe.

Veelgestelde vragen over het beste hondenvoer voor de labrador

"Mijn labrador schrokt zijn eten naar binnen. Hebben jullie tips?"

Veel labradors zijn zo dol op eten, dat ze het al op hebben voordat je de voerton weer hebt gesloten. Schrokken zorgt ervoor dat je lab te weinig op het voer kauwt en veel lucht hapt. Afleren is erg lastig, maar beperken is goed te doen. Onze tips om schrikgedrag te verminderen:

 • geef je labrador eten op een rustige plek, waar-ie zo min mogelijk afgeleid wordt
 • koop een anti-schrokbak of verklein de huidige voerbak van je labrador door er een omgekeerde kom in te leggen, zodat grote hoeveelheden brokken in één keer opeten niet meer lukt
 • maak van het eten een spel door de brokken in speciaal daarvoor gemaakt speelgoed te doen, zoals een Kong Wobbler
 • verstop de brokken door je woonkamer of tuin en laat je labrador ze zoeken
 • geef rasspecifiek hondenvoer met een goed formaat brok

Relevante artikelen

Op zoek naar goed hondenvoer voor ander ras?

Ben jij zo'n geluksvogel met meerdere honden en heb je naast je labrador nog een ander ras rondlopen? Je hebt bij ons keus uit 375 soorten rasspecifiek hondenvoer!

Voedingsadvies

Pup

  Leeftijd in maanden
Volwassen gewicht (kg) 1 2 3 4 6 12 18
2.5 30 60 60 70 65 55 x
5 55 100 100 115 110 95 x
7.5 75 135 140 155 145 125 x
15 100 180 235 235 290 265 215
25 105 190 285 305 380 385 315
30 110 215 320 410 425 395 360
35 115 230 345 445 470 440 405
45 135 250 385 500 550 530 485
60 140 265 420 560 665 815 605
80 150 255 460 580 760 1010 750

Volwassen & Senior

Lichaamsgewicht (kg) Dagelijkse hoeveelheid (g)
20 – 40 315 – 525
40 – 60 525 – 750
> 60 11 g/kg lichaamsgewicht

Beoordelingen

2 beoordelingen

5 van 5 Sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling!

Laat ons weten wat jouw viervoeter van Yourdog vindt!


Joppe smult van zijn 100% natuurlijk...

- 6 aug. 2015

Joppe smult van zijn 100% natuurlijk Yourdog Labrador senior brokken en overstappen was geen probleem. Mijn oude knuffelbeer stapte zonder moeite over op Yourdog.

Banjer doet het er super...

- 6 aug. 2015

Banjer doet het er super op!

Goed hondenvoer labrador: rasspecifiek & gezond

De labrador eet graag en stopt ook niet snel met eten. Daardoor lijkt het misschien alsof het niet veel uitmaakt wat voor brokken er in de bak zitten, maar niets is minder waar. Je labrador verdient het beste: goed hondenvoer. Brokken die speciaal voor de labrador gemaakt zijn en precies bieden wat jouw enthousiaste lab nodig heeft. Want je kan je voorstellen dat een labrador — een energieke, actieve en stevig gebouwde hond — heel andere dingen nodig heeft dan een luier ras als de Chow Chow. Niet alleen qua beweging, maar ook omdat de labrador rasspecifieke kwalen kan krijgen. En dat kan je helpen voorkomen met goed hondenvoer. De rasspecifieke brokken van Yourdog zijn zelfs voor de gevoeligste labradors geschikt. Je hebt keus uit een zak van 3 kilo voor de pup en 12 kilo voor de volwassen en senior labradors.

✓ de beste ingrediënten specifiek voor je labrador ✓ niet goed, geld terug dankzij smakelijkheidsgarantie ✓ unieke groenten-, fruit en kruidenmix ✓ in Nederland geproduceerd ✓ gratis thuisbezorgd vanaf €39,-

De voordelen van goed hondenvoer voor je labrador

Hoewel de labrador niet bekend staat als een kieskeurige hond als het op eten aankomt, is het aan te raden rasspecifiek hondenvoer te geven. De labrador is een actieve familievriend en heeft al vanaf dat-ie een schattige puppy is behoefte aan allerlei voedingsstoffen voor een optimale groei en energievoorraad. Brokken van Yourdog zijn erop gericht de gezondheid van je labrador te ondersteunen, zodat jullie zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

 • Samen met Nederlandse voedingsdeskundigen speciaal voor jouw labrador samengesteld
 • Helpt de kans op rasspecifieke labrador-kwalen te verkleinen met een unieke mix van groenten, fruit en kruiden, zoals glucosamine, spirulina en tomaat
 • Puur natuur: vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Goed formaat brok
 • Ook geschikt voor de gevoelige labrador

Wat geef je je labrador te eten? De ingrediënten van rasspecifiek labradorvoer

Brokken voor een labrador zijn meer dan alleen het juiste formaat. Het rasspecifieke hondenvoer bevat ingrediënten die je labrador nodig heeft. Ieder ras kent specifieke kwalen — zo zijn labradors gevoelig voor elleboog- en heupdysplasie, oorontstekingen, huidproblemen, allergische reacties op de omgeving die voor jeuk zorgen, problemen met het netvlies en met de bloedvaten. Goed hondenvoer ondersteunt je labrador en kan, dankzij de unieke mix van ingrediënten, helpen de typische labrador-kwalen te voorkomen. Samen met Nederlandse voedingsdeskundigen ontwikkelden we het hondenvoer met als belangrijke, unieke ingrediënten: glucosamine, spirulina en tomaat.

Buffel: aangezien labradors met hun stevige bouw al snel overgewicht hebben, bestaat de hondenvoeding uit buffelvlees — een lager cholesterol- en vetgehalte dan rundvlees, minder calorieën en boordevol vitaminen en mineralen

Gevogelte: om goed te zorgen voor de spieren van je actieve labrador voegen we eend, kip en kalkoen met hoog verteerbare eiwitten toe aan de brokken

Glucosamine: vanwege de gevoeligheid voor elleboog- en heupdysplasie, is glucosamine een belangrijk onderdeel van de unieke ingrediëntenmix — deze lichaamseigen stof stimuleert het aanmaken van kraakbeen én het soepel houden van gewrichten

Spirulina: een voedingssupplement dat rijk is aan vitamines als B12, mineralen als calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium en alle essentiële aminozuren is onmisbaar voor je labrador, omdat het kan bijdragen aan ondersteuning van het immuunsystemen en kan helpen rasspecifieke huidproblemen te voorkomen

Tomaat: tomaat is rijk aan voedingsstoffen, laag in calorieën en kan dankzij vitamine C, A- en B-complexen beschermen tegen klachten in relatie tot huid, zicht, hart- en vaatzieken, spijsvertering

Puppybrokken labrador

Mais, gedroogde kip (30%), gevogeltevet, erwten, gedroogde buffel (3.5%), choline chloride, glucosamine, chondroitine, groente-, fruit- en kruidenmix

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 28%, ruw vet 16%, ruwe celstof 3,3%, ruw as 6,8%, calcium 1,7%, fosfor 1,3%.

Toevoegingen: vitamine A 20.000 IE (E672), vitamine D3 1.400 IE (E671), vitamine E als all rac-alpha-tocopherylacetat (3a700) 500 mg, E1 Fe als ijzer(II)sulfaat, monohydraat: 50 mg, E2 I als calciumjodaat, watervrij:1,5 mg, E4 Cu als koper(II)sulfaat, pentahydraat: 5,0 mg, E5 Mn als mangaan(II)oxide: 35 mg, E6 Zn als zinkoxide: 70 mg, E8 Se als natriumseleniet: 0,2 mg.

Brokken voor volwassen labrador

Mais, gedroogde kip (23%), gerst, erwten, gedroogde buffel (3.5%), gevogeltevet, choline chloride, glucosamine, chondroitine, groente-, fruit- en kruidenmix.

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 25%, ruw vet 9%, ruwe celstof 3,9%, ruw as 6%, calcium 1,4%, fosfor 1,1%.

Toevoegingen: vitamine A 20.000 IE (E672), vitamine D3 1.400 IE (E671), vitamine E als all rac-alpha-tocopherylacetat (3a700) 500 mg, E1 Fe als ijzer(II)sulfaat, monohydraat: 50 mg, E2 I als calciumjodaat, watervrij:1,5 mg, E4 Cu als koper(II)sulfaat, pentahydraat: 5,0 mg, E5 Mn als mangaan(II)oxide: 35 mg, E6 Zn als zinkoxide: 65 mg, E8 Se als natriumseleniet: 0,2 mg.

Brokken afgestemd op de behoeften van senior labrador

Mais, gedroogde kip (23%), gerst, erwten, gedroogde buffel (3.5%), gevogeltevet, choline chloride, glucosamine, chondroitine, groente-, fruit- en kruidenmix.

Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 24%, ruw vet 8%, ruwe celstof 3,9%, ruw as 6%, calcium 1,4%, fosfor 1,1%.

Toevoegingen: vitamine A 20.000 IE (E672), vitamine D3 1.400 IE (E671), vitamine E als all rac-alpha-tocopherylacetat (3a700) 500 mg, E1 Fe als ijzer(II)sulfaat, monohydraat: 50 mg, E2 I als calciumjodaat, watervrij:1,5 mg, E4 Cu als koper(II)sulfaat, pentahydraat: 5,0 mg, E5 Mn als mangaan(II)oxide: 35 mg, E6 Zn als zinkoxide: 65 mg, E8 Se als natriumseleniet: 0,2 mg.

Wat je moet weten over het eten voor je labrador

Vanwege de grootte van de labrador en het voedingsadvies verkopen we de brokken voor de volwassen en senior labradors alleen in verpakkingen van 12 kilo. Is jouw labje nog een pup? Dan is een zak van 3 kilo ook verkrijgbaar. Je hoeft niet uit voorzichtigheid een zak van 3 kilo voor je pup te kopen, want je krijgt bij ons smakelijkheidsgarantie. Eet jouw labrador de brokken niet? Dan krijg je zonder gedoe je geld terug. Verder is het handig om te weten wanneer je welke brok geeft, hoelang je ze kan bewaren en hoeveel gram je labrador eigenlijk mag eten.

Pup, volwassen en senior

Voor je het weet is je kleine pup al zo'n 35 kilo. Om optimaal te kunnen groeien heeft-ie goed voer nodig — en zeker niet te veel, om schade aan botten te voorkomen. Onze rasspecifieke brokken voor de labrador zijn te koop in drie varianten: voor de pup, de volwassen labrador en de senior. Dit is wanneer je welke variant geeft:

 • pup — voor labradors jonger dan 11 maanden
 • adult — voor labradors van 11 maanden tot 7 jaar
 • senior — voor labradors van 7 jaar en ouder

Hoeveel gram brokken voor de labrador?

Hoeveel gram brokken je labrador mag eten, hangt af van de leeftijd van je hond, hoeveel-ie beweegt en wat hij nodig heeft. In onze handige voedingstabellen (voor pup en volwassen & senior) lees je af hoeveel gram de dagelijks aanbevolen hoeveelheid brokken voor je labrador is.

Zo bewaar je de brokken voor je labrador

Het hondenvoer voor de labrador is houdbaar tot tenminste 12 maanden na productie. Je bent waarschijnlijk zo door een zak van 3 kilo puppybrokken heen, maar als je graag een voorraad aanlegt of de zakken van 12 kilo koopt, is het handig te weten hoe je de rasspecifieke hondenbrokken het best bewaart. Onze tips:

 • bewaar de brokken in een voedselveilige en luchtdichte bewaarton, met zak en al
 • zet de bewaarton op een koele, droge, donkere plek
 • houd de brokken ver weg van verwarmingsbuizen en smaakbeïnvloeders als wasmiddelen

Goede brokken voor je labrador uitproberen — met smakelijkheidsgarantie!

Hoewel de meeste labradors alles eten, zijn wij ook zo overtuigd van ons rasspecifieke hondenvoer en de smaak, dat we het aandurven smakelijkheidsgarantie te bieden. Lust jouw labrador de brokken echt niet of ben je om een andere reden ontevreden over de brokken? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk krijg je gewoon je geld terug als je labrador de brokken van Yourdog laat staan. Zonder gedoe.

Veelgestelde vragen over het beste hondenvoer voor de labrador

"Mijn labrador schrokt zijn eten naar binnen. Hebben jullie tips?"

Veel labradors zijn zo dol op eten, dat ze het al op hebben voordat je de voerton weer hebt gesloten. Schrokken zorgt ervoor dat je lab te weinig op het voer kauwt en veel lucht hapt. Afleren is erg lastig, maar beperken is goed te doen. Onze tips om schrikgedrag te verminderen:

 • geef je labrador eten op een rustige plek, waar-ie zo min mogelijk afgeleid wordt
 • koop een anti-schrokbak of verklein de huidige voerbak van je labrador door er een omgekeerde kom in te leggen, zodat grote hoeveelheden brokken in één keer opeten niet meer lukt
 • maak van het eten een spel door de brokken in speciaal daarvoor gemaakt speelgoed te doen, zoals een Kong Wobbler
 • verstop de brokken door je woonkamer of tuin en laat je labrador ze zoeken
 • geef rasspecifiek hondenvoer met een goed formaat brok

Relevante artikelen

Op zoek naar goed hondenvoer voor ander ras?

Ben jij zo'n geluksvogel met meerdere honden en heb je naast je labrador nog een ander ras rondlopen? Je hebt bij ons keus uit 375 soorten rasspecifiek hondenvoer!

Pup

  Leeftijd in maanden
Volwassen gewicht (kg) 1 2 3 4 6 12 18
2.5 30 60 60 70 65 55 x
5 55 100 100 115 110 95 x
7.5 75 135 140 155 145 125 x
15 100 180 235 235 290 265 215
25 105 190 285 305 380 385 315
30 110 215 320 410 425 395 360
35 115 230 345 445 470 440 405
45 135 250 385 500 550 530 485
60 140 265 420 560 665 815 605
80 150 255 460 580 760 1010 750

Volwassen & Senior

Lichaamsgewicht (kg) Dagelijkse hoeveelheid (g)
20 – 40 315 – 525
40 – 60 525 – 750
> 60 11 g/kg lichaamsgewicht