Welke 10 hondenrassen zijn in Nederland het populairst?

12 april 2021, door Stephanie

De volgende 10 hondenrassen zijn in Nederland het populairst. De lijst is samengesteld aan de hand van het aantal inschrijvingen bij de Raad van Beheer. Alle rashonden worden hier ingeschreven.

1. Labrador Retriever

De populairste hond in Nederland is de trouwe, lieve, geduldige Labrador Retriever. Ze hebben dan ook een karakter dat perfect samengaat met het gezinsleven. Ze houden van het gezin, zijn perfect met kinderen en willen altijd wel spelen. Daarnaast zijn ze ook perfect als jachthond, blindengeleidehond of reddingshond.

2. Duitse Herdershond

Tweede in de lijst is de hondstrouwe, moedige Duitse Herder. De combinatie van gehoorzaamheid en intelligentie zorgt ervoor dat de herder snel leert.

3. Golden Retriever

Familie van de Labrador en ook een perfecte gezinshond. Gehoorzaam en intelligent. Hou de Golden goed in beweging anders kan de hond sloom worden. Ze houden van alle spelletjes, dingen ophalen, speuren, volgen, zwemmen, etc.

4. Berner Sennenhond

Nog zo’n perfect gezinshond is de rustige, gehoorzame en lieve Berner Sennenhond. Een hond die behoort tot de dogachtigen (net zoals de St. Bernard en de New Foundlander).

5. Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire heeft niet altijd een even goede naam, maar als deze hond goed wordt opgevoed is het een perfect hond voor het hele gezin. Ze zijn helemaal verzot op alle aandacht die ze kunnen krijgen, willen altijd wel spelen, zijn goed met kinderen, etc.

Probleem is dat ze ooit gefokt zijn voor gevechten met stieren, hierdoor zijn ze gigantisch sterk.

6. Chihuahua

Misschien is de Chihuahua een van de kleinste honden, maar in dapperheid is het een van de grootste. Voor niemand bang, ook niet voor de grootste hondenrassen. Een lief en vrolijk hondje dat altijd wel zin heeft om iets te beleven. Kan lastig zijn met kinderen, omdat de Chihuahua makkelijk te bezeren is.

7. Boxer

De Boxer is een vriendelijke, energieke, dappere hond die zeer trouw is naar de baas en de familie. Heeft altijd wel zin om iets te beleven.

8. Franse Bulldog

De Franse Bulldog is gek op mensen en aandacht! Energiek, eigenwijs en lief.

9. Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel is een kleine, actieve, aanhankelijke, dappere, blije, vriendelijke hond. Ze gaan perfect samen met het gezinsleven.

10. Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog leeft van aandacht van mensen, hij doet er alles voor! Geef je deze hond geen aandacht dan kun je ook problemen krijgen. De Engelse Bulldog gaat perfect samen met kinderen.

Geschreven door: Stephanie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail naar blaf@yourdog.nl of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.