Verschil geëxtrudeerde, geperste brok en Yourdog

15 december 2020, door Stephanie

Ben jij op zoek naar de perfecte brokken voor jouw hond? Dan heb je de keuze tussen geperste brokken en krokante (geëxtrudeerde) brokken. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee en waarom zou jij moeten kiezen voor de krokante brokken van Yourdog?

Verschil tussen geperste en krokante hondenbrokken

De meeste brokken op de markt zijn op dit moment krokante brokken. Ondanks dat beide varianten dezelfde kwaliteit aan ingrediënten kunnen hebben is de structuur van de brok compleet anders. Het verschil tussen geperste en krokante (geëxtrudeerde) hondenbrokken zit grotendeels in het bereidingsproces. Geperste brokken gaan door een pers en worden kort verhit tot maximaal 70 graden Celsius en krokante brokken gaan door een extruder met hoge temperaturen tot zo'n 120 graden Celsius.

Geperste brokken zijn compacter en geconcentreerder dan krokante brokken. Dit komt doordat de ingrediënten bij elkaar worden geperst zonder dat er lucht in de brokken komt. Deze brokken nemen hierdoor minder ruimte in beslag in de verpakking en in de maag. Dit betekent dat je ook minder hoeft te voeren! Zodra geperste brokken in de maag komen, vallen deze uiteen. Dit zorgt voor een lage maagbelasting en maakt deze brok ideaal voor actieve pups.

Krokante hondenbrokken worden geëxtrudeerd, deze brokken zetten uit in de maag waardoor jouw pup sneller een verzadigd gevoel krijgt. Hiernaast zijn deze brokjes licht verteerbaar. Ook zijn krokante brokken harder waardoor je pup er extra goed op moet kauwen.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je rashond in onze nieuwsbrief.

 


Geperste brokken:

Vallen in de maag uiteen, lage belasting op de maag

Compact en geconcentreerd, je hoeft minder te voeren

Maakt uitsluitend gebruik van vleesmeel

Krokante brokken:

Zijn harder, helpt tegen tandsteen omdat de hond beter moet kauwen

Krijgen na productie een smaakvolle vet coating

Licht verteerbaar, perfect voor honden met gevoelige maag en darmen

Geeft jouw hond sneller een verzadigd gevoel

Bij onze smakelijke krokante brokken van Yourdog maken wij uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardige en verse ingrediënten om zo het beste voor jouw rashond te bieden. Onze rasspecifieke brokken op basis van groenten, fruit en kruiden ondersteunen de gezondheid van jouw hond op een natuurlijke manier.

Let op: Stap je over van een krokante brok naar een geperste brok of andersom? Dan kun je niet geleidelijk overstappen! Deze twee varianten hebben een ander verteringsproces.

Geschreven door: Stephanie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je rashond in onze nieuwsbrief.