Supplementen voor een hond

6 juni 2023, door Stephanie

Veel huisdieren krijgen brokken als avondeten, soms een snack als beloning of bot om op te kluiven. Hoewel dit zeker een goede basis vormt, is er nog een belangrijk element dat vaak over het hoofd wordt gezien in een uitgebalanceerd voedingspatroon: vetten in de vorm van voedingssupplementen. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van voedingssupplementen voor huisdieren en laten we je ontdekken welk supplement het beste past bij de behoeften van jouw rashond.

Volgens experts kunnen de juiste voedingssupplementen een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van honden. Zelfs als je trouwe rashond al gezonde voeding krijgt, is het belangrijk om bepaalde supplementen toe te voegen zoals schapenvet. Dit natuurlijke ingrediënt speelt een grote rol bij het ondersteunen van de algehele gezondheid zoals het voorkomen van voedingsstoffentekorten. Of je nu een rashond hebt met een verminderde weerstand na een operatie of vachtproblemen; ieder huisdier heeft een unieke energiebehoefte die verband houdt met zijn natuurlijke energie. En de belangrijkste bron van energie? Vetten. Denk hierbij aan voedingssupplementen zoals schapenvet en zalmolie. In dit artikel gaan we dieper in op de ingrediënten, producten en de gezondheidsvoordelen van deze voedingssupplementen.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je rashond in onze nieuwsbrief.

 


Schapenvet gezond

Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D die een rol spelen bij verschillende aspecten van de gezondheid: een goed gezichtsvermogen, het versterken en opbouwen van botten, het ondersteunen van gezonde slijmvliezen en luchtwegen, maar ook het bevorderen van een gezond maagdarmkanaal. Ze dragen bij aan het versterken van het immuunsysteem, waardoor je rashond beter beschermd is tegen bacteriën en infecties. Kortom: Schapenvet verzorgt de huid, verstevigt botten, verbetert de gezondheid, verhoogt de weerstand, ondersteunt de darmflora, maar vooral een glanzende vacht.

Supplementen verzorgen huid en vacht

Heeft je rashond huid- en vachtproblemen? Dan is schapenvet als supplement eigenlijk onmisbaar. Schapenvet biedt ondersteuning voor een gezonde huid, vermindert haaruitval en verzorgt een doffe vacht, inclusief kale, doffe of vale plekken. Het resultaat? Een prachtig glanzende vacht die weer straalt van gezondheid.

Schapenvet is verkrijgbaar als oliën en vetten.

Rashond en zalmolie

Zalmolie is een hoogwaardige visolie die een scala aan positieve effecten met zich meebrengt. Zowel mens als dier kunnen niet voldoende essentiële vetzuren aanmaken zoals omega 3-vetzuren. Via de voeding worden deze vetzuren aangevuld, maar dit lukt niet altijd. Veel voermerken voegen wel omega 6-vetten toe aan hun brokken, maar omega 3 blijft vaak achterwege. Dit is jammer, want juist de omega 3-vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) zijn zo hard nodig.

Voordelen omega 3

Omega 3 heeft niet alleen positieve effecten op huidproblemen, maar ook op de ontwikkeling van de hersenen, de mobiliteit en vitaliteit. Zelfs als je rashond geen specifieke (vacht)problemen heeft, is het een goed idee om omega 3 te geven in de vorm van gebalanceerde zalmolie. Vooral oudere honden profiteren van dit extraatje. 

De voordelen van omega 3:

 • ondersteunt de gezondheid van het hart
 • stimuleert de gezondheid van het immuunsysteem
 • ondersteunt de gezondheid van huid en vacht
 • verbetert spiergroei en –kracht
 • heeft positieve invloed op de nieren
 • werkt ontstekingsremmend

Probeer onze Omega3 Supplementen

Knoflook in supplementen

Een veelgestelde vraag: “Is knoflook giftig?” Begrijpelijk, want knoflook wordt vaak genoemd in lijsten van giftige planten. Deze perceptie is gebaseerd op onvolledige informatie; Nederlandse voedingsspecialisten hebben een recept bedacht voor voedingssupplementen met knoflook die je zorgeloos kunt geven.

Voordelen van knoflook

Dit zijn de voordelen op een rijtje:

 • Bloedklontering kan voorkomen worden en bloedvaten verbreden
  Knoflook heeft een bloeddrukverlagende werking en heeft een positieve invloed op de bloedsomloop
 • Verlagen van cholesterolopbouw
  Knoflook kan het cholesterolgehalte in het bloed verlagen, wat gunstig is voor de algehele cardiovasculaire gezondheid
 • Versterken van het immuunsysteem
  Knoflook helpt bij het opbouwen van een natuurlijke weerstand, waardoor het immuunsysteem van je rashond wordt versterkt
 • Bestrijden van infecties
  Knoflook staat bekend om zijn krachtige antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van verschillende infecties

Let op: Raadpleeg altijd een dierenarts als je twijfelt over het welzijn van je huisdier. Gebruik knoflooksupplementen met de juiste begeleiding en advies van een professional.

Knoflook tegen vlooien

Knoflook kan ook helpen bij het bestrijden van vlooien en teken. Het kan een tijdje duren voordat de knoflook zich ophoopt in het huidvet van je huisdier en zo dus vlooien en teken afstoot. Begin dus ruim voor het begin van het vlooien- en tekenseizoen met het geven van knoflook.

Hoewel de werking van knoflook voor huisdieren tegen vlooien en teken niet wetenschappelijk is bewezen, is de ervaring wel positief. Mogelijke verklaring is de geur die vrijkomt via de huid. Of doordat knoflook het immuunsysteem versterkt. Het is namelijk bekend dat parasieten vaak de zwakste doelwitten kiezen.

Wees voorzichtig met zelf knoflook geven, omdat dit mogelijk gevaarlijk kan zijn. Vermijd in ieder geval knoflook uit potjes en raadpleeg onze klantenservice of je dierenarts als je twijfelt. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor de gezondheid en veiligheid van je rashond.

Probeer onze Knoflook Supplementen

Beide supplementen zijn veilig te geven.

Kurkuma

Al duizenden jaren wordt kurkuma in India gebruikt en het wordt beschouwd als een van de belangrijkste specerijen, en niet alleen vanwege de heerlijke smaak. Kurkuma heeft namelijk ook positieve effecten op het welzijn van onze viervoeters. Hieronder vind je een overzicht van de gezondheidsvoordelen van kurkuma voor huisdieren:

 • Remt ontstekingen
  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kurkuma ontstekingsremmende eigenschappen heeft, wat vooral gunstig is bij aandoeningen zoals artrose
 • Beschermt tegen vrije radicalen en celbeschadiging
  De actieve stoffen in kurkuma, zoals curcumine, zijn krachtige antioxidanten en helpen bij het beschermen van je hond tegen vrije radicalen en schade aan de cellen
 • Ondersteunt de spijsvertering
  Kurkuma kan helpen bij het verlichten van symptomen die verband houden met de spijsvertering, waardoor het een nuttige toevoeging kan zijn voor rashonden met spijsverteringsproblemen
 • Versterkt het immuunsysteem
  Kurkuma kan een positief effect hebben op chronische huidziekten en allergieën, waardoor het immuunsysteem van je viervoeter wordt ondersteund

Probeer onze Kurkumabites

Hennepzaadolie

Hennep is een van de oudste en meest bekende planten. Deze plant heeft vele goede eigenschappen, waardoor dit plantje al eeuwenlang populair is in verschillende culturen. Maar wat maakt hennepzaadolie nu zo waardevol:

  • Ideale verhouding van omega 3- en omega 6-vetzuren
   Hennepzaadolie bevat deze essentiële vetzuren in de juiste verhouding. Deze stoffen spelen een belangrijke rol bij het functioneren van het hart- en vaatsysteem, de hersenen, de hormoonhuishouding en het afweersysteem
  • Rijk aan plantaardige eiwitten
   Hennepzaadolie is een bron van goed verteerbare plantaardige eiwitten, die essentieel zijn voor de spieropbouw en het behoud van een gezond lichaam
  • Belangrijke vitaminen en mineralen
   Hennepzaadolie bevat belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine B voor een goede energiehuishouding en vitamine E voor een gezonde hersenfunctie en stofwisseling

Probeer onze Hennepzaadolie

Hoe gebruik je supplementen?

Bepaal eerst welk supplement geschikt is voor je maatje. De toedieningswijze kan variëren afhankelijk van het type supplement. Als jouw rashond moeite heeft met het leeg eten van de voerbak, misschien voedsel wat droog of hard vindt, dan is het gebruik van olie een goede optie. Je kunt de olie eenvoudig over de brokken gieten, waardoor jouw vriendje weer extra zal genieten van zijn maaltijd!

Hoeveel olie geef je dan?

De verpakking is zo ontworpen dat ieder pompje 2 ml olie geeft. In de tabel hieronder zie je de aanbevolen dosering. De hoeveelheid kun je naar wens opbouwen. Let op: dit is niet geschikt voor pups jonger dan 4 maanden.

Grootte Dagelijkse hoeveelheid
Kleine honden 2ml (1 pompje)
Middelgrote honden 6ml (3 pompjes)
Grote honden 10ml (5 pompjes)

Ga je liever voor een voedingssupplement als beloning? Dan zijn onze bites een prima optie. Deze kleine hapjes schapenvet zijn een makkelijke manier om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. De bites zijn perfect om mee te nemen onderweg, een fijne snelle snack.

Dosering van de bites

Voor de bites raden wij 1 blokje (bite) per 10 kg lichaamsgewicht — per dag. Bouw de eerste week op met een halve dosering. Let op: niet geschikt voor puppy's jonger dan 4 maanden. Langzaam opbouwen naar het volwassen voedingsadvies met halve doseringen.

Geschreven door: Stephanie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 065 3681. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je rashond in onze nieuwsbrief.