Naast slapen en eten is wandelen toch een van de liefste dingen die Joppe doet. In deze donkere dagen waarin men veel binnen zit is het belangrijk om in beweging te dus wilde Joppe een lange wandeling gaan maken. Echter Joppe had geen zin in het rondje van Kijfhoek hij wilde wel eens wat anders.

Joppe had ooit wel eens iets opgevangen over NS-wandelingen waarbij je van station naar station loopt en dan de trein terug neemt.. Deze wandelingen kon je dan aan het stationsloket kon kopen. Echter de laatste loketmedewerker van station Barendrecht zit waarschijnlijk al enkele jaren in Borgstede dus dat was geen optie. En wat doet een moderne hond dan? Precies hij pakt zijn Ipad, dat werkt met van die lompe honden poten een stuk beter dan een toetsenbord, en ging op zoek naar NS wandelingen.

Zo kwam Joppe op een website met een voor een hond nogal rare naam www.tweevoeter.nl waarop links staan naar alle voormalige NS wandelingen. Deze waren allemaal vrij ver weg of erg lang maar hij vond er een van Vlaardingen West naar Maassluis die hem wel aansprak. 16 KM klonk stevig voor de ongeoefende wandelaar maar valt reuze mee als je de tijd neemt. Met een rustig wandeltempo van 5 km per uur ben je toch maar 3 uur bezig. Maar de wandeling is ook in te korten tot 12 of 15 km.

Joppe had nou niet direct beelden van een mooie natuurlijke omgeving voor ogen toen hij Vlaardingen en Maassluis las maar besloot het toch te proberen. De wandeling sprak namelijk van groen en Hollandse polders en dat wilde Joppe wel eens van dichtbij bekijken. En zo printe Joppe de wandeling uit en sprong Joppe in de trein naar station Vlaardingen West om de NS wandelroute Boonervliet te gaan lopen. Toen Joppe aankwam zag hij dat met de auto naar Vlaardingen West ook een prima optie is er is namelijk een ruime gratis parkeerplaats op station Vlaardingen West aanwezig.

Joppe begon aan zijn wandeling en het begin voldeet geheel aan zijn verwachtingen, spoor en industrieterrein maar al vrij snel kwam Joppe via een golfbaantje in een soort recreatiegebied wat er al beter uitzag. Joppe vervolgde zijn tocht en liep op een gegeven moment de snelweg over en kwam tot zijn verbazing in een heus bos terecht, dit leek er meer op.

Niet veel later kwam Joppe aan bij een riviertje wat wel de Boonervliet zal zijn, en hij volgde dit over het oude Trekschuitpad wat er naast liep. Dit was een leuk stukje weg alleen stond op sommige stukken het onkruid wel erg hoog maar gelukkig loopt er ook een soort fietspad naast. Na een flink stuk langs de Vliet gelopen te hebben en na het passeren van alweer een golfterrein kwam Joppe aan bij een meertje, genaamd het Bommeer grenzend aan de Foppenplas. Als de veerpont vaart kun je even kort van de route afwijken om eetcafé het Jachthuis te gaan.

Joppe bevond zich even later middenin een Oud Hollandse Polder met sloten, koeien, molens etc en via een lange rechte weg waarin Joppe blootstond aan elementen die bij een Hollandse Polder horen zoals wind en regen liep Joppe Maassluis binnen.

Joppe was blij verast door de historische binnenstad van Maassluis hij had dit niet verwacht. Het is natuurlijk niet super groot maar het is een goed bewaart typisch Hollands vissersplaatsjes met veel oude gebouwen en schepen. Joppe naderde het einde van zijn tocht en had natuurlijk flinke trek gekregen en dat treft. Want aan de nieuwstraat 4 in het centrum van Maassluis zit de allerbeste tompoucen bakker van Nederland namelijk Banketbakkerij Holtkamp (geen grapje).

Hier nam Joppe .. zijn baasje… een tompouce of zoals ze zelf zeggen tompoes en at deze lekker wachtend op de trein terug naar Vlaardingen op. Joppe kreeg een paar lekkere brokjes! Al met al een leuke afwisselende wandeling in een gebied waar het niet meer zou verwachten. Voor zo lang als het duurt natuurlijk want er zijn blijkbaar plannen om een tunnel dwars door dit gebied aan te leggen.