helga-callensDoor Yourdog ben ik (Helga) gevraagd om als eerste voer voor de Grote Münsterländer uit te proberen. Mijn hond Doc is een reu 31kg en 7 jaar oud. Doc is gevoelig voor floraverstoring: braakt makkelijk op alles wat hem niet eigen is, op tafelvoeding, hondenkoekjes enzovoorts.

Ik heb de Doc van de ene op de andere dag overgezet van zijn oude brok naar Yourdog … provocatie ‘I know’. Ik heb hierbij dezelfde hoeveelheid als normaal aangehouden: 350gr/dag mijn bevindingen zijn de volgende.

De eerste dag : geen braken, wat voor Doc best uitzonderlijk is en dus positief voor Yourdog. Ook viel mij een iets plattere stoelgang op. Vanaf de tweede dag normale vaste stoelgang 2 tot 3 keer per dag, totaal volume lijkt minder dit is dus verrassend positief!

Na 14 dagen is Doc 1.5kg aangekomen, betekent dat hij met minder ook genoeg zou hebben. Vetgehalte aan zijn oude brok is gelijk. Van een mindere kwaliteit brok bijvoorbeeld moet je meer geven om je hond op gewicht te houden, de prijs per kilo voer wordt hierdoor misleidendprijs/volume : goed. Dit kan ik stellen zelfs zonder de prijs van Yourdog te weten.

  • De acceptatie is prima, zelfs de kat eet het!
  • Vertering Geen winderigheid, geen braken, geen platte stoelgang.
  • De vacht is merkelijk zachter en glanzender, geen sebborhea, iets wat Doc normaliter binnen de week vertoont bij laag kwaliteitsvoer in bijvoorbeeld een kennel.
  • Over bewegelijkheid en gewrichten (owv het extra msm en chondroitine) kan ik geen oordeel geven. Daar is wat meer tijd voor nodig.
  • Verpakking: mijn man vond de verpakking bijzonder mooi, ik iets minder J.
  • Aangename geur bij het opendoen van de zak in vergelijking met andere voeding.
  • Levering aan huis: super pluspunt!

Verder bevatten de zak behoorlijk wat kruimels. Jullie hebben aangegeven dat dit met bij de volgende zakken verholpen zou zijn! Kortom een algehele positieve ervaring met Yourdog.